De Rooy wint DAKAR 2012 met IVECO Strator

Door Nieuwsdumper.nl op maandag 16 januari 2012 08:00, views: 2.107, reacties: 6

Na een loodzware rally door Argentinië, Chili en Peru, over 14 etappes met in totaal 8.500 kilometers, zijn maar liefst drie van de vijf IVECO rally trucks van team PETRONAS|Team De Rooy|IVECO geëindigd in de top tien van het truckklassement. Reeds na etappe 2 stond de meer dan 900 Pk sterke STRATOR van Gerard de Rooy aan de leiding in het truck klassement.


Vandaag dan de ontknoping waarin Gerard de Rooy, maar liefst 30 jaar nadat zijn vader Jan de Rooy de rally op zijn naam schreef met een “neus”, de eindoverwinning pakt in Le DAKAR 2012, en wederom met een “neus”.  Met een eerste en tweede plaats domineerde IVECO de 33ste DAKAR, s’ werelds zwaarste rally, waar de beste Europese en Aziatische vrachtwagen constructeurs aan deelnemen.

De IVECO van De Rooy is een bijzondere truck, “torpedo” in vakjargon, en is gebaseerd op het concept van de door Charles Feijts Groep in Europa geïntroduceerde IVECO STRATOR.

Tijdens de Bedrijfswagen RAI in 2007 verraste IVECO dealer CFG de internationale trucksector met een eigen ontwikkelde en geproduceerde “torpedo” truck. CFG profiteerde inventief van het vertrek van Volvo en Scania uit deze niche markt, registreerde het model en de naam, en is daarmee sindsdien de enige fabrikant van dit soort trucks in Europa. Na enige scepsis bij de introductie in 2007, wordt het concept door IVECO headquarters in Turijn volledig ondersteund. De STRATOR wordt op kleine schaal en op specifieke wensen van de klant door Feijts in Born gebouwd. Inmiddels hebben vervoerders in Nederland, Belgie, Duitsland, Engeland, Denemarken en Noorwegen de nodige exemplaren naar alle tevredenheid aan het werk. 

Tijdens de vorige editie van Le Dakar moest De Rooy vroegtijdig opgeven wegens een rugblessure die hij opliep tijdens de rally. Terug in Nederland werd al snel gedacht aan een concept met een betere gewichtsverdeling en een zitpositie achter de vooras, waarmee de rug van De Rooy beter gespaard zou blijven. De Rooy ging zodoende samen met CFG en IVECO Nederland aan de slag, om in 2012 met een 4x4 torpedotruck deel te nemen aan de zwaarste rally ter wereld.

www.cfg.nl
www.strator.nl
www.dakar-derooy.com
Pagina delen? korte URL nodig?
Gebruik deze!Zelf nieuws toevoegen?

Deze website biedt de mogelijk om zelf nieuws te plaatsen, klik hier voor meer informatie

Nieuws laten toevoegen

Je kan ook nieuws insturen, stuur het nieuwsartikel incl. foto's naar